Potapljaški tečaji

V Športnem društvu Nemo organiziramo kakovostne začetne in nadaljevalne potapljaške tečaje, tečaje potapljaških specialnosti in tečaje tehničnega potapljanja. Potapljaške tečaje izvajamo po mednarodni priznani potapljaški šoli PSS.

Naš glavni cilj pri izvajanju potapljaških tečajev je kakovost – svoje tečajnike želimo vzgojiti v varne, odgovorne in čim bolj samostojne potapljače.

Športno društvo Nemo ima status PSS DIVING CLUB, kar je nedvomno še dodano jamstvo za kakovost storitev, ki jih v društvu izvajamo.

PSS diving club

pss_potapljaske_izkaznice

Kakovost potapljaških tečajev zagotavljamo z dovolj dolgo trajajočimi tečaji (pri nas začetni potapljaški tečaj traja cel teden), kakovostno potapljaško opremo, strokovno usposobljenimi in kakovostnimi potapljaškimi inštruktorji ter voditelji potapljanja. Z organizacijo in izvedbo potapljaških tečajev se ukvarjamo že več kot 20 let. Trdno smo prepričani, da so naši potapljaški tečaji med najboljšimi na trgu. Ne verjamete? Berite naprej…

Z opravljenim začetnim potapljaškim tečajem se pri nas pravzaprav vse skupaj šele začne – za svoje člane organiziramo potapljaške izlete pod strokovnim vodstvom naših inštruktorjev in voditeljev potapljanja, kakovostno in redno vzdrževano potapljaško opremo za izposojo ter ne nazadnje tudi prijetno druženje nad in pod vodo.

ZAKAJ OPRAVITI POTAPLJAŠKI TEČAJ PRI ŠPORTNEM DRUŠTVU NEMO?

Pri nas začetni potapljaški tečaj traja en teden (med tednom teorija in vaje na bazenu v Ljubljani, vikend pa na morju). Le tako lahko zagotovimo dovolj visoko stopnjo usposobljenosti tečajnika za varno potapljanje. Krajši tečaji so bolj skoncentrirani, zato tečajnik nima dovolj časa za utrjevanje pridobljenih znanj.

Celovita ponudbo – vse za potapljanje na enem mestu: tečaji rekreativnega in tehničnega potapljanja in druga izobraževanja (od začetnika do profesionalca), organizacija in vodenje potapljaških izletov in potovanj za člane društva, prodaja kakovostne potapljaške opreme priznanih znamk, svetovanje pri nakupu in prodaji potapljaške opreme ter še mnogo več.

Potapljaške tečaje izvajamo po svetovno priznanih standardih šol potapljanja PADI in PSS. Po opravljenem potapljaškem tečaju boste prejeli mednarodno priznano potapljaško izkaznico, ki jo priznavajo po vsem svetu. To vam zagotavlja, da se boste lahko v okviru svoje izkušenosti in znanj potapljali kjerkoli na svetu.

Več kot 20 let izkušenj z organizacijo in vodenjem potapljaških tečajev in izletov. V času od pričetka izvajanja potapljaških tečajev smo izdali že več kot 700 potapljaških izkaznic, od tega je začetni potapljaški tečaj pri nas opravilo že več kot 280 tečajnikov.

Potapljaške tečaje izvajamo v majhnih skupinah. Poleg trajanja tečaja potapljanja, ki mora biti dovolj dolg, da lahko tečajnik vso pridobljeno znanje dovolj utrdi, je pomembna tudi velikost skupine. Tečajniki, ki bodo potapljaški tečaj delali v manjših skupinah, bodo imeli več ponovitev vaj, svoje znanje bodo bolj utrdili, poleg tega pa bodo imeli inštruktor potapljanja in njegovi asistenti dovolj časa, da se bodo posvetili vsakemu tečajniku posebej. Pri nas izvajamo začetne tečaje z največ 4-6 tečajnikov naenkrat.

Literatura za začetni potapljaški tečaj je dostopna v slovenščini. Vsak tečajnik prejme skripto ali učbenik v slovenščini, kar mu bo prišlo še kako prav, ko bo želel znanje po določenem času obnoviti. Tudi študij teorije potapljanja bo na tak način precej lažji.

Pri nas se z opravljenim začetnim potapljaškim tečajem vse skupaj šele začne. Za člane Športnega društva Nemo redno organiziramo potapljanja, v okviru katerih lahko pridobivajo potapljaške izkušnje pod strokovnim vodstvom, obenem pa spoznavajo nove prijatelje in se imajo lepo. Ne nazadnje je tak način potapljanja tudi bolj varen, saj je organizirano strokovno vodstvo inštruktorjev in asistentov, v kolikor se to želi oziroma je to potrebno.

Vsi naši inštruktorji in asistenti so strokovno usposobljeni in imajo s poučevanjem obilo izkušenj. Vsi naši inštruktorji in asistenti imajo obilo izkušenj pri poučevanju potapljačev, so usposobljeni za reševanje in izvajanje prve pomoči.

Naši tečajniki so za čas trajanja začetnega tečaja dodatno zavarovani. To zavarovanje krije zdravljenje morebitnih poškodb, ki bi potencialno lahko nastale pri tečaju potapljanja: dekompresijska bolezen in poškodbe pljuč. Vendar naj poudarimo, da se v vseh dvajsetih letih, odkar organiziramo potapljaške tečaje, še ni nikomur zgodilo nič resnega (razen kakega prehlada, lažjega vnetja ušes).

Na spletni strani našega društva, ki je posvečena potapljanju, boste našli več informacij o potapljaških tečajih in potapljaških dejavnostih, ki jih v okviru društva izvajamo: www.divepoint-nemo.com.  Na tej strani navajamo le osnovne informacije o potapljaških tečajih.

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close